BEHANDELING

Een PMU behandeling bestaat altijd uit twee behandelingen.

  • 1e behandeling > Rough draft > Duur: +/- 2,5 - 3 uur

  • 2e behandeling > Perfection session > Duur: +/- 1,5 - 2 uur

De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Het pigment verliest binnen een maand +/- 50% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten. 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden.


VERDOVENDE CRÈME

Een PMU behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Wel kan het tegen het eind van de behandeling als irriterend of licht snijdend ervaren worden. Het gevoel is goed te verdragen en wordt vaak vergeleken met epileren. Het is aan te raden 1 uur voor de behandeling twee paracetamol (Let op: geen aspirine) te nemen.

Emla Verdoving
Omdat onze behandelingen nagenoeg pijnloos zijn, het is vaak niet nodig maar het is mogelijk voorafgaand aan de behandeling bij je huisarts een recept voor Emla crème te vragen. Deze crème wordt o.a. voorgeschreven bij jeuk of als verdoving bij kleine ingrepen, zoals PMU. De werkzame stoffen in Emla crème zijn: lidocaïne en prilocaine. Een zeer klein percentage van de bevolking is gevoelig voor plaatselijke verdoving van het amide-type. Deze mensen weten dit vaak doordat ze bij de tandarts op een verdoving hebben gereageerd. Indien je zonder problemen verdoofd kan worden bij de tandarts, dan kun je ook zonder problemen Emla crème gebruiken. Emla crème valt onder de ‘geneesmiddelen’. Een geneesmiddel mag alleen gebruikt worden door de persoon waar het geneesmiddel aan is voorgeschreven. De GG&GD oefent hier controle op uit in de PMU-, piercing-, en tattoo-studio’s. Bij deze controle moet de klant de verdoving kunnen tonen die bij de betreffende behandeling gebruikt is. Ook het doosje moet dus worden meegenomen door de klant naar de studio, hier staat namelijk je naam op en dit bewijst dat het door jou op recept verkregen is.

Emla gebruiksaanwijzing
Emla is het meest effectief als het op tijd wordt aangebracht. Breng voor een optimale verdoving de crème minimaal 1 uur voor de behandeling dun op. Na een half uur herhaal je dit: de crème dun opbrengen over de crème die al op de huid zit. De huid kan iets wit of juist iets rood worden door de crème. Dit kan géén kwaad en zal na 1 à 2 uur weer verdwijnen. De crème niet onnodig inwrijven, simpelweg opbrengen en laten intrekken.


VOORTEKENEN ONTWERP

Tijdens het voortekenen van de wenkbrauwen wordt uitvoerig ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm, intensiteit en de kleur van het pigment. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid. Dit maakt het verschil tussen de standaard wenkbrauwvorm en de wenkbrauw met een specifieke vorm en kleur die precies past bij de botstructuur en de kleurstelling van jouw gezicht. De aan te brengen correctie wordt eerst op de huid getekend met een wenkbrauwpotlood. Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen omdat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten. Om het meest esthetische eindresultaat te behalen, houden wij ons aan belangrijke guidelines die ervoor zorgen dat de wenkbrauw in de juiste verhouding tot het gezicht blijft:

The Brow Lab brow compass.jpg
  • Het getekende resultaat dient natuurlijk te ogen qua vorm en qua kleur.

  • Het resultaat moet symmetrisch ogen.

  • De wenkbrauw dient op een anatomisch verantwoorde plek te zitten. Indien de klant een vorm wenst die sterk afwijst van wat anatomisch verantwoord is, kan de specialist besluiten de behandeling niet uit te voeren.

  • De aanzet mag niet mediaal ten opzichte van de binnen ooghoek en niet lateraal ten opzichte van de neusvleugel starten en het einde van de wenkbrauw mag niet mediaal ten opzichte van de buitenooghoek eindigen.

  • Het verloop van de vorm dient van aanzet (breder) naar uiteinde (smaller) natuurlijk te verlopen en een optimaal effect te geven voor het oog.

  • Tot slot moet de klant moet duidelijk aangeven dat zij tevreden is met het getekende resultaat. Pas nadat het ontwerp is goedgekeurd, wordt het pigment in de huid gebracht.