HERSTEL

Enige zwelling is normaal, evenals een droog aanvoelende huid met lichte jeuk tijdens het genezingsproces. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het 3 tot 4 weken tot de behandelde huid genezen is. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal. In de eerste 7 tot 10 dagen zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Het pigment verliest binnen een maand +/- 40% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten. Het achtergebleven pigment wordt ingekapseld, dit is het pigment dat zichtbaar blijft.

Heling van de huid

Het is belangrijk korstjes die aan de oppervlakte ontstaan niet te verwijderen maar deze te laten genezen en er vanzelf af te laten vallen. Wanneer de korst toch verwijderd wordt, vertraagt dit het gehele genezingsproces en kunnen ontstekingen ontstaan.

Kleur pigment

Het is normaal om in de huid onder de korstjes roodheid te zien. De kleur van het pigment kan hierdoor aanvankelijk iets warmer ogen. De roodheid verdwijnt en er blijft een lichte versie over van de pmu die oorspronkelijk in de huid is geplaatst. Schrik hier niet van, het pigment is niet geheel verdwenen. Dit is het normale verloop van het helingsproces. De huid heeft ongeveer 4 tot 6 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Binnen 4 tot 10 weken keert het pigment geleidelijk terug. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na deze periode het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn en heb je een juist beeld van hoe de uiteindelijke kleur eruit zal zien.

Nabehandeling

6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden en kan het pigment intenser worden gemaakt. De nabehandeling geeft minder pigmentafstoot, er zit namelijk al een basis in de huid.

 

PMU HELINGSPROCES

 

Direct na de 1e behandeling

Helingproces+1.jpg

Nadat de korsten verdwenen zijn

Helingproces+2.jpg

6 - 10 weken na de 1e behandeling

Helingproces+3.jpg

6 - 10 weken na de nabehandeling

Helingproces+4.jpg