OPLEIDING & CERTIFICERING

Ongeacht bij welke PMU-studio je je behandeling laat uitvoeren, wanneer je kiest voor permanente make-up, dan is het belangrijk te kiezen voor een veilige en professionele PMU-studio en dat de behandeling zorgvuldig, hygiënisch en nauwkeurig wordt uitgevoerd door een betrouwbare specialist. Medische cosmetische permanente make-up is een relatief jong specialisme. Daarnaast is het vak PMU-specialist niet beschermd waardoor in feite iedereen na een korte cursus aan de slag kan gaan als PMU-specialist. Het aanbrengen van permanente make-up is een vak apart en daar is een kwalitatief hoogwaardige en erkende opleiding voor nodig.

De specialisten van The Brow Lab zijn opgeleid door SkinQuip, het officiële CKBRO geregistreerde opleidingsinstituut voor cosmetische- en medische micro-pigmentatie. SkinQuip is lid van de NEN normcommissie voor veilig tatoeëren, PMU en piercen. Deze commissie houdt zich bezig met de nieuwe Europese richtlijnen op dit gebied. Kijk bij het maken van een keuze voor de juiste PMU-studio niet alleen naar een mooi vormgegeven website maar controleer ook of het opleidingsinstituut kwalitatief goede opleidingen aanbiedt.


The Brow Lab heeft onderstaande opleidingen gevolgd:


GGD CERTIFICATIE

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanent make-up. De Hygiënerichtlijn voor permanente make-up is in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. PMU specialisten zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. The Brow Lab werkt volgens de hygiënerichtlijnen en beschikt over de benodigde GGD vergunning om PMU behandelingen uit te voeren. Je kunt hier controleren of een PMU-studio een GGD vergunning heeft.