REGELGEVING VEILIGE PIGMENTEN

De juiste basis van elke PMU behandeling zijn de pigmenten. De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die de chemische en microbiologische contaminatie van tatoeagekleurstoffen onderzoekt. In het Warenwetbesluit tatoeagekleurstoffen1 zijn de eisen opgenomen waaraan kleurstoffen voor Permanente Make-Up (PMU) moeten voldoen.

Naast chemische en microbiologische eisen is in het Warenwetbesluit aangegeven welke informatie er op het etiket moet worden vermeld. Aanvullend zijn er regels gesteld voor maximaal toelaatbare verontreinigingen in tatoeagekleurstoffen, zoals maximale concentraties voor bepaalde elementen en verbindingen, zoals metalen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s). Dit zijn stoffen die in het lichaam omgezet kunnen worden tot kankerverwekkende stoffen.

Pigmenten die giftige ingrediënten bevatten, allergische reacties kunnen veroorzaken of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Helaas voldoen nog niet alle pigmenten in Nederland aan de kwaliteitseisen die de NVWA stelt. Een van de verboden stoffen in die in nog veel pigmenten te vinden is, zijn ijzeroxides. Onder een MRIscan of CTscan kunnen hierdoor brandwonden ontstaan. Bovendien kleuren pigmenten die ijzeroxides bevatten na verloop van tijd vaak rood op.


VEILIGE PIGMENTEN SWISS COLOR®

Swiss Color ® pigmenten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en hygiëne en worden gebruikt voor zowel cosmetische- als paramedische toepassingen. De kwaliteit van de grondstoffen in de pigmenten wordt doorlopend getest door onafhankelijke geaccrediteerde laboratoria. De pigmenten worden van het begin tot het einde van de productie gedocumenteerd en alle ingrediënten zijn terug te vinden in de INCI lijst. Deze pigmenten hebben de optimale korrelgrootte en hebben een zeer hoge pigmentdichtheid. Hierdoor gaan de pigmenten langer mee in de huid. Ieder pigment is voorzien van een INCI-lijst en is GGD-gekeurd.

 
 
The Brow Lab Swiss Color certifies.png
 

Swiss Color Color certificate.jpg
 


SWISS COLOR® PIGMENTEN ZIJN:

  • Vegan friendly

  • Vrij van allergenen

  • Vrij van PAA’s en PAK’s

  • Vrij van zware metalen, ijzeroxides en geurstoffen

  • Kleurstabiel en vervagen geleidelijk en gelijkmatig


The Brow Lab Swiss Color machine.png

ZWITSERSE PRECISIE APPARATUUR

THE BROW LAB werkt met medisch goedgekeurde Swiss Color®-apparatuur en procedures. Dit Zwitserse merk wordt in meer dan 65 landen verkocht en staat wereldwijd bekend om hun superieure kwaliteit, veiligheid, intense research en precisie. De apparatuur wordt geproduceerd van de hoogste kwaliteit materialen en is speciaal ontwikkeld voor diverse pigmentatietoepassingen op cosmetisch en medisch gebied. De pigmenten worden middels een steriele naaldmodule met 50 tot 150 minuscule naaldpuncties per seconde in de bovenste huidlaag gebracht.


 
The Brow Lab Swiss Color machine 2.jpg

VEILIG EN HYGIËNISCH

Bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. In Nederland moet een PMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Dankzij een rubberen ring bij de overgang naar de bevestiging met de pen is geplaatst, kan het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere voorkomen en is de apparatuur veilig en hygiënisch te gebruiken op iedere klant.