CORRIGEREN OUDE PERMANENTE MAKE-UP

Het corrigeren van bestaande permanente make-up is alleen mogelijk wanneer de oude pmu (permanente make-up) voldoende vervaagd is en bijna niet meer zichtbaar is. Het is essentieel om realistische verwachtingen te hebben en goed geïnformeerd te zijn over de beperkingen die oude permanente make-up met zich mee kan brengen. Het is niet altijd mogelijk om alle gewenste correcties of veranderingen aan te brengen, en in sommige gevallen kan het nodig zijn om de oude permanente make-up eerst te laten verwijderen voordat verdere behandeling mogelijk is.

Oude permanente make-up brengt beperkingen met zich mee vanwege verschillende redenen.

  • Kleur

  • Vorm

  • Dekking

  • Littekenweefsel

Hieronder gaan we inhoudelijk verder in op de verschillende aspecten.

KLEUR

Oude permanente make-up kan vervaagd zijn of de kleur kan veranderd zijn na verloop van tijd. Dit kan leiden tot uitdagingen bij het corrigeren van de kleur en het verkrijgen van een gewenst resultaat. Er zijn drie kleurscenario’s mogelijk bij oude permanente make-up.

  • Grijs
    Na verloop van tijd kan het pigment koel en/of grijzig worden, vergelijkbaar met een tatoeage die een blauwachtige/grijzige tint krijgt. In deze gevallen kan de kleur gecorrigeerd worden met neutraliserende pigmentkleur zoals oranje. Er bestaat echter een kans dat het grijze pigment na verloop van tijd weer zichtbaar wordt.

  • Rood
    In andere gevallen krijgen de wenkbrauwen een rode/oranje gloed. Dit gebeurt wanneer de gebruikte pigmenten verboden stoffen zoals ijzeroxides bevatten. Ijzeroxides oxideren (roesten) in de huid, wat resulteert in een warme, rode kleur. Wenkbrauwen die rood/oranje zijn geworden, kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd met een complementaire kleur zoals groen, waardoor de wenkbrauw weer bruin wordt.

  • Paars
    Als de wenkbrauwen blauw/grijs zijn geworden en de pigmenten ijzeroxides bevatten, worden de wenkbrauwen paarsachtig, een combinatie van rood en blauw.

VORM

Het is belangrijk om te begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om volledig af te wijken van de oorspronkelijke vorm van de oude permanente make-up. Het is wel mogelijk om de vorm optisch te verbeteren en een mooiere vorm te creëren die beter bij het gezicht past. Het is echter essentieel om te beseffen dat er altijd een kans bestaat op lichte kleurverschillen tussen de oude pmu en de nieuwe vorm, zelfs na correctie. Het streven is om zo dicht mogelijk bij een harmonieus resultaat te komen, maar absolute perfectie kan niet altijd worden gegarandeerd.

DEKKING

Daarnaast kan de huid verzadigd zijn met pigmenten van de oude make-up, waardoor het moeilijker wordt om nieuwe technieken toe te passen of de gewenste vorm en dekking te bereiken. Klanten die nog niet eerder zijn behandeld, kunnen kiezen tussen twee opties:

  • Powder brows (gelijkmatige dekking van aanzet tot staart)

  • Ombre brows (een lichtere aanzet die naar de boog en de staart toe donkerder wordt).

Wanneer de aanzet van de wenkbrauw (het beginstuk bij de neus) al verzadigd is met pigment van de oude PMU, is het niet mogelijk om het luchtige resultaat van ombre brows te bereiken. Een powder brow is in sommige gevallen echter wel mogelijk. Dit geeft een meer opgemaakt effect, maar we zullen altijd proberen de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te houden.

LITTEKENWEEFSEL

Een huid met littekenweefsel van oude permanente make-up kan een ander resultaat geven bij permanente make-up in vergelijking met een huid zonder littekenweefsel. Dit komt door de veranderingen in de structuur en textuur van de huid als gevolg van het littekenweefsel. Littekens worden gevormd door het genezingsproces van beschadigd weefsel. Ze kunnen een verandering in de elasticiteit en flexibiliteit van de huid veroorzaken. Dit kan resulteren in een ongelijkmatige opname en verspreiding van het pigment tijdens de permanente make-upprocedure. Littekenweefsel kan ook de natuurlijke contouren van het behandelde gebied verstoren. De huid kan hobbelig of oneffen zijn, wat het moeilijker maakt om strakke, precieze lijnen te creëren. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke vorm, symmetrie en gelijkmatige dekking van de permanente make-up.

Bovendien kan littekenweefsel de genezingstijd en het genezingsproces beïnvloeden. Het kan langer duren voordat het pigment volledig is genezen en gestabiliseerd in het littekenweefsel, waardoor het resultaat mogelijk minder voorspelbaar is. Bovendien kunnen diepe littekens in het behandelde gebied de mogelijkheden beperken, omdat de structuur en textuur van de huid verstoord zijn.

OUDE PMU VERWIJDEREN

Een huid waar oude PMU en littekenweefsel aanwezig zijn, vormt een andere basis dan een huid die nog nooit behandeld is. Het beste resultaat wordt bereikt door eerst de oude permanente make-up te laten verwijderen met behulp van lasertechnologie bij een gespecialiseerde kliniek.

Het laseren zelf is niet erg pijnlijk en duurt slechts enkele minuten. De huid raakt niet beschadigd en er ontstaan geen korstjes of littekens. Na de behandeling ben je direct weer toonbaar en de volgende dag kan er indien gewenst make-up op de wenkbrauwen aangebracht worden. Het is goed om te weten dat je bestaande wenkbrauwhaartjes tijdens het laseren niet worden weggehaald.

Om het oude pigment voldoende te verwijderen, zijn minimaal 2 of 3 laserbehandelingen nodig. Het nadeel is dat er wat tijd overheen gaat voordat we nieuwe wenkbrauwen kunnen zetten. Tussen elke laserbehandeling dient een hersteltijd van 6 weken te zitten om de huid te laten genezen. Na de laatste behandeling dien je nogmaals 6 weken te wachten voordat je nieuwe powder brows kunt laten zetten. Als je eerst wilt laten laseren, kunnen we www.undo.nl aanbevelen. Hier hebben we goede ervaringen mee.

CONCLUSIE

Helaas is het in bepaalde gevallen niet mogelijk om klanten te behandelen zonder eerst de oude permanente make-up te laten verwijderen. Daarom verzoeken we je vriendelijk om vooraf een duidelijke, scherpe foto te maken in helder daglicht en deze via onderstaande button naar ons te mailen. Op basis van deze foto kunnen we de situatie beoordelen en de mogelijkheden bespreken.